Även om indisk mat är fantastiskt gott hela året om så finns det få saker som slår en god bit grillat kött, men för att få till den perfekta grillningen krävs teknik och tålamod. Här är alla tips du behöver.

Sugen på att gilla? Börja hos nybergsdeli.se och välj ut vilket kött du vill ha, därefter är det bara att välja vilket recept du ska laga efter. Ett tips är dock att tänka till lite kring själva grillningen. Vad många glömmer är att det inte bara är att tända grillen och lägga på vad det nu än är du vill grilla, det krävs faktiskt både teknik och tålamod för att grilla den perfekta köttbiten.

Grilla perfekt kött

För att få till den perfekta grillmaten finns det några saker att tänka på. I en intervju med tidningen Café tipsar Gabriel som vann Sveriges Mästerkock 2019 om att bland annat om att aldrig slänga på det du ska grilla direkt när du tagit ut det ur kylskåpet, det bör nämligen vara rumstempererat för att få till den bästa smaken. Men det viktigaste han delar med sig av är dock att aldrig stressa. Dels ska glöden vara tillräckligt varm, men inte för varm utan du behöver vänta på den gyllene medelpunkten vilket inte är det lättaste men som är något du kan lära dig. Likaså behöver du planera grillningen och grilla i rätt ordning så att allt kan serveras samtidigt.

Ett annat bra tips för att verkligen lyckas med maten i sommar är att servera rätt dryck till rätt mat och som tur är finns en massa bra tips på vilka viner och annat som passar till vilken sorts rätt. Bara för att du tycker om en viss dryck betyder det nämligen inte att den drycken passar till maten du ska servera, så kolla runt lite först innan du köper drickan och välj det som passar till den rätten du lagar – då kommer du garanterat lyckas!