Om det är något som vi svenskar älskar så är det att grilla. Många av oss, precis som du, har säkert en stolthet i att grilla ett riktigt bra kött eller kanske något annat, beroende på vilket humör du är på. Att leva i ett kallt land som Sverige kan dock ställa till med problem. Så hur gör man egentligen för att grilla som bäst under den svenska vintern?

Undvik vinden på vintern

När det blir minusgrader ute är just den kalla temperaturen du troligtvis oroar sig för. Det är inte så konstigt. Det här kan förstås påverka uppvärmningstiden för grillen och göra att det tar längre tid. Det är klart att det är logiskt att det tar längre tid att grilla i januari än i juli i Sverige. Men det man inte heller får glömma är att jobbiga vindar kan göra att det tar betydligt längre tid för din grill än vad -5 grader gör. Därför är det viktigt att skydda grillen bra när det blåser.

Spara tid – stäng locket

Det beror förstås på vad du använder för grill. Många svenskar gillar att grilla med en så kallad klotgrill som har ett lock. Även de flesta grillarna som används, stora som små, har någon form av lock som går att öppna och stänga.

Varför är då det här så viktigt? Jo, först och främst eftersom vindarna som tidigare nämnt är ett problem och när det är extra kallt ute, kommer ett öppet lock påverka din grillning. För bästa effekt se till att ha locket stängt så ofta det bara går.

Tänk på dig själv – klä dig efter väder

Det är också viktigt att tänka på att det inte bara är grillen som påverkas av de kyliga temperaturerna. Nej, även du som måste stå ute kommer att få kämpa med kylan, inte bara grillen och köttbiten som ligger på.

Av den anledningen är det bra att helt enkelt klä sig efter vädret. Ta på dig rejält med kläder, inte minst en mössa, som håller dig varm bra. Men med vantar, en bra jacka och kanske rent av underställ kommer din grillupplevelse att bli bättre – hur kallt det än är ute.